Vloercoatings

Vindt u een gietvloer te duur of past het net niet binnen uw budget? Dan is een vloercoating aanbrengen een uitstekend alternatief. Het geeft de ruimte een industriële uitstraling. Prachtig voor in uw woning, maar ook praktisch voor bedrijven.

Wat is een vloercoating?

Een coating is een dunne laag die aangebracht wordt op de vloer. Zie het als een extra beschermlaag om slijtage te verminderen of zelfs te voorkomen. Het versterkt de vloer en beschermt deze tegen krassen, vlekken, vocht of andere schade. De meest voorkomende coatings zijn gemaakt van epoxy of polyurethaan.

Onderhoudsvriendelijke vloercoating?

Naast dat een vloercoating een prachtige touch geeft aan de ruimte, is de gecoate vloer makkelijk te onderhouden. De vloer heeft een naadloze, strakke en vloeistofdichte afwerking en is slijtvast. Het verlengt de levensduur van de vloer en zorgt dat deze er lang(er) mooi uitziet. Daarnaast is de vloer bestand tegen zware belastingen zoals auto’s en heftrucks. Ook praktisch voor bedrijven dus!

Verschillende coatings

Coatings zijn er in verschillende soorten materialen en zijn zowel transparant als in kleur verkrijgbaar. De meest voorkomende vloercoatings zijn:

  • Epoxy: deze coating is bestand tegen chemische stoffen en zware belasting. Wordt vaak gebruikt in industriële gebouwen zoals werkplaatsen en garages.
  • Polyurethaan: een coating of afwerklaag die bestand is tegen krassen en slijtage. Wordt gebruikt in winkels, showrooms en magazijnen.

Waarom Hadeco?

Kies voor een schilder die meedenkt. Bij Hadeco maken we het elke dag mooier.

Vakmanschap

Persoonlijk advies

Flexibiliteit

Garantie

Advies

Heeft u vragen over het aanbrengen van een vloercoating, de verschillende mogelijkheden of heeft u een andere vraag? Wij geven u graag persoonlijk advies.

Veelgestelde vragen

Een vloercoating kan aangebracht worden middels airless spuitapplicatie voor grote oppervlakten. Of traditioneel met de roller en borstel.
Een vloercoating is een beschermlaag die aangebracht wordt op het vloeroppervlak. Het beschermt tegen krassen, vocht, vlekken en andere vormen van slijtage en is onderhoudsvriendelijk.
Het beschermt de vloer tegen slijtage en andere schade, het is onderhoudsvriendelijk en bestand tegen zware belastingen zoals auto’s en heftrucks. Ook ideaal voor bedrijven dus.

Vragen?
Bel onze specialisten

0413 29 28 00