Voegafdichtingen

Het is belangrijk om voegen met kitwerk goed af te dichten, zowel binnen als buiten. Kitwerk is in veel gevallen een technische oplossing tegen lekkage of om af te dichten. Het wordt gebruikt om naden, kieren en voegen tussen elementen op te vullen en af te dichten. In veel situaties is het zelfs noodzakelijk een goede degelijke afwerking met kit te voorzien. Soms wordt kitwerk ook ingezet voor verfraaiing om een strakke afwerking te creëren, daar waar het functioneel niet van toegevoegde waarde is.

Waarom is voegwerk belangrijk?

Het is belangrijk om voegen met kitwerk goed af te werken. Gevelvoegen vangen bewegingen in de gevel op en voorkomen scheuren. Het zorgt er ook voor dat water, lucht, stof en geluid niet binnendringen. Strak kitwerk in de juiste kleur is onderdeel van een prachtig afgewerkt eindresultaat. Net als bij schilderwerk is het belangrijk om kitwerk te onderhouden. Van een lekkende kitnaad wordt namelijk niemand vrolijk!

Veelvoorkomende voegafdichtingen?

We werken met alle voorkomende kitnaden en geven daar waar nodig een passend advies voor de juiste producten. Voegafdichtingen en kitwerk worden op verschillende elementen toegepast:

  • Badkamers, toiletten, keukens aansluitingen van diverse materialen: In sanitaire ruimten wordt veel gebruik gemaakt van kitwerk: rondom badkuipen, wastafels, douchewanden en het aanrecht. Door de naden af te kitten voorkomt u lekkages en schimmelvorming.
  • Beglazing: Kitwerk wordt aangebracht bij het zetten van glaswerk in ramen en deuren. Kitwerk maakt het lucht- en waterdicht.
  • Gevels: Tussen gevelelementen wordt kitwerk aangebracht. Denk aan metsel- en betonwerk. De voegafdichtingen beschermen een gebouw tegen weersomstandigheden zoals lucht en vocht.

Waarom Hadeco?

Kies voor een schilder die meedenkt. Bij Hadeco maken we het elke dag mooier.

Vakmanschap

Persoonlijk advies

Flexibiliteit

Garantie

Advies

Vaak komen we kit tegen op plaatsen waar het niet nodig is. Laat die kitnaden dan ook vooral achterwege omdat het er niet altijd mooier op wordt. Soms is een strakke naad mooier met een kitvuller. Heeft u vragen over voegafdichtingen of kitwerk? Wij adviseren u over materialen, kitwerk, voegafdichtingen en passen kit toe alleen daar waar het echt van belang is. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Veelgestelde vragen

Het is belangrijk om kitwerk toe te passen op plekken in badkamers, toiletten, keukens, bij beglazing en gevels.
Het is belangrijk om voegen met kitwerk goed af te dichten, zowel binnen als buiten. Kitwerk is in veel gevallen een technische oplossing tegen lekkage of om af te dichten.

Vragen?
Bel onze specialisten

0413 29 28 00