Brandwerend spuit- en schilderwerk

Brandwerend spuit- en schilderwerk, de naam zegt het eigenlijk al. Verschillende technieken en materialen maken het mogelijk om oppervlakken brandwerend te maken. Denk aan speciale verf- en coatingsystemen. Brandvertragend spuitwerk wordt onder andere toegepast op stalen onderdelen en constructies op de bouwplaats. We vertellen graag meer over deze toepassing.

Waarom brandwerend spuit- en schilderwerk?

Waarom brandwerend spuitwerk toepassen? De naam zegt het eigenlijk al; het doel is om de verspreiding van vuur te vertragen en de structuur van het materiaal, bijvoorbeeld hout of metaal, te behouden. Zo voorkomt u dat materialen die een constructie dragen verzwakken.

Veiligheid is een absolute prioriteit in de wereld van bouw en constructie. Het aanbrengen van brandwerende verf middels airless spuitapplicatie is een cruciale stap in het beschermen van gebouwen en hun bewoners tegen de verwoestende kracht van vuur. Deze methode wordt niet alleen toegepast om te voldoen aan de strenge bouwvoorschriften en -normen, maar ook om levens te redden en eigendommen te beschermen.

Het biedt verschillende voordelen:

  • Allereerst zorgt deze techniek voor een gelijkmatige en consistente verdeling van de verf over het oppervlak, waardoor elke centimeter van het materiaal effectief wordt beschermd.
  • Bovendien maakt het gebruik van een watergedragen verfsysteem deze methode milieuvriendelijk en veilig voor zowel de applicateurs als de omgeving.

Waarom Hadeco?

Kies voor een schilder die meedenkt. Bij Hadeco maken we het elke dag mooier.

Vakmanschap

Persoonlijk advies

Flexibiliteit

Garantie

Wij hebben onlangs een indrukwekkend project afgerond waarbij maar liefst 7.000m2 staal werd behandeld met brandwerende verf. Dit illustreert niet alleen onze expertise op dit gebied, maar benadrukt ook het belang van deze maatregelen in grote constructieprojecten.

De aanpak

De aanpak voor het aanbrengen van brandwerende verf met een airless spuitapplicatie omvat verschillende stappen. Allereerst wordt het oppervlak grondig gereinigd en voorbereid om een optimale hechting van de verf te garanderen. Vervolgens wordt de verf gelijkmatig aangebracht met behulp van een airless spuitapparaat, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan het bereiken van de voorgeschreven laagdikte. Hoe dikker de profielen hoe lager de laagdikte.

Voor en na het aanbrengen worden laagdiktemetingen uitgevoerd om te verzekeren dat de vereiste dikte van de verflaag wordt bereikt en gehandhaafd. Deze metingen worden zorgvuldig gerapporteerd en gedocumenteerd door Hadeco Schilders, waardoor volledige transparantie en naleving van de voorschriften worden gewaarborgd.

Kortom, het aanbrengen van brandwerende verf met een airless spuitapplicatie is niet alleen een technische vereiste, maar een essentiële stap in het waarborgen van de veiligheid en bescherming van gebouwen en hun bewoners. Ons recente project van 7000m2 staal behandeld met deze methode is een voorbeeld van onze toewijding aan veiligheid en vakmanschap in de bouwsector.

Voldoen aan eisen

Brandwerend spuit- en schilderwerk wordt veel toegepast in branches met hoge brandrisico’s zoals luchthavens, hotels, maar ook industriële locaties. Tegenwoordig is brandwerend spuitwerk een vereiste om te voldoen aan normen en bouwvoorschriften.

Advies

Wilt u graag advies of meer informatie ontvangen over brandwerend spuit- en schilderwerk en twijfelt u of het toepasbaar is op bepaalde oppervlakken binnen uw ruimte? Wij adviseren u graag over deze toepassing. Neem contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Bij het toepassen van brandwerend spuit- en schilderwerk wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen en technieken. Speciale verf- en coatingsystemen zorgen ervoor dat oppervlakken brandwerend gemaakt worden.
Brandwerend spuitwerk wordt veel toegepast in branches/op locaties met hoge brandrisico’s. Denk bijvoorbeeld aan luchthavens, hotels, theaters en andere industriële locaties.

Vragen?
Bel onze specialisten

0413 29 28 00