Tekstpagina

Galm en echo is totaal onnodig en kan worden voorkomen met een naadloos akoestisch plafond. Deze onzichtbare oplossing zorgt voor een strakke uitstraling en de hoogst mogelijke akoestische eigenschappen. Dit staat garant voor een optimaal wooncomfort zonder enige concessie te doen in de styling.

Veel glas, overwegend glad gestuukte wanden en plafonds, tegel of gietvloeren en weinig zacht interieur, dat is hoe wij tegenwoordig onze woning inrichten en wat garant staat voor problemen met de akoestiek. Dit soort problematiek wordt niet opgelost met een stoffen stoel, een plant, gordijnen of een kleed op de vloer.

Een naadloos akoestisch plafond is een bijzonder effectieve oplossing om de volledige controle te krijgen over de akoestische situatie en optimaal leef comfort te realiseren zonder dat dit voor u zichtbaar is. Laat uw rust en woongenot niet bederven door akoestiek problemen. Wij gunnen u het optimale thuisgevoel.

Pennings Akoestiek garandeert een woning zonder galm

De specialist in naadloze akoestische plafonds

Pennings Akoestisch Afbouwen heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het verbeteren van akoestiek in appartementen, woningen en villa’s. Wekelijks voorzien wij meer dan 3 woningen van een naadloos akoestisch plafond in de woonkamer of andere ruimtes, oftewel wij zijn sterk in wat wij doen. Van ons kun je heldere en duidelijke communicatie verwachten. Dit betekent dat wij transparant zijn en alleen projecten maken waar wij 100% achter staan. Zo waarborgen wij de kwaliteit van het product en het vakmanschap.

Een nieuwe woning of villa is een meester- en levenswerk. Het draait niet alleen om het eindresultaat, de weg er naartoe wordt nog eens vergeten. Het realiseren van een droom woning gebeurt veelal niet meer dan één keer in een mensenleven. Dit vergt perfectie in uitvoering en resultaat.

Waarom Pennings?

Uitstekende service; Wij doen graag een stap extra

Gericht en vrijblijvend advies

Akoestiek met hoogst haalbare absorptie waarden

Onzichtbare oplossing; Geen concessies op uw interieur

Alle inbouw- en kleurmogelijkheden

Ervaar een akoestisch plafond in ons Experience Center

Wij werken nauw samen met het Naadloos Akoestisch Bouwlab. Het is wereldwijd een uniek kenniscentrum waar u alle mogelijkheden kan zien, horen en beleven in testruimtes.

In de testruimtes geven een realistisch beeld hoe een woonkamer, keuken of speelkamer zonder akoestiek klinkt ten opzichte van een ruimte met een akoestisch plafond. Zo weet u precies waarvoor u kiest of heeft gekozen.

Stap 1

Korte omschrijving hier

Stap 2

Korte omschrijving hier

Stap 3

Korte omschrijving hier

Nieuwe bungalow of villa? Akoestiek verbeteren in ontwerpfase

Onze ervaring spreekt dat na het realiseren van een woning veel klanten ons benaderen over de galmen en echo’s. Het toepassen van akoestische oplossingen na het bouwen van een woning neemt meer risico’s en kosten met zich mee. In de ontwerpfase moet al rekening worden gehouden met akoestiek door een veranderende dynamiek van de leefomgeving.

Architecten ontwerpen hoge ruimtes en kleden het vaak aan met harde materialen. Mooi voor het oog alleen minder fijn voor het oor. Het zorgt voor een onrustige woonomgeving door een langere nagalmtijd van echo’s en galmen.

Indien uw woning onder architectuur is of wordt ontworpen, dan is het vaak zinvol om al in de ontwerpfase overleg te hebben met uw architect om eventuele akoestische problemen op tekening op te lossen. Pennings Akoestiek is daarbij de ideale partner om reeds in de ontwerpfase akoestische vraagstukken op te sporen en verhelpen!

Zodat akoestische problemen, zoals hinder van nagalm en echo, in de ontwerpfase zichtbaar worden. Een mooie oplossing is een naadloos akoestisch plafond dat geen invloed heeft op de uitstraling van het interieur van bijvoorbeeld uw woonkamer.

Image Description

Vrijblijvend akoestisch ontwerp?

Een akoestisch ontwerp met daarin de bijbehorende akoestische berekening, het verschil van akoestiek d.m.v. interactieve geluidsfragmenten de, passende naadloze plafondoplossingen en een prijs voor budgettering.

Akoestiek verbeteren woonkamer

Veel glas, overwegend glad gestuukte wanden en plafonds, tegel of gietvloeren en weinig zacht interieur, dat is hoe wij tegenwoordig onze woning inrichten. Daar komt bij dat hoge plafonds en vidés een echte trend geworden zijn. Een naadloos akoestisch plafond is een bijzonder effectieve oplossing om de volledige controle te krijgen over de akoestische situatie en optimaal leef comfort te realiseren zonder dat dit voor u zichtbaar is. Het plafond ziet er immers hetzelfde uit als een gewoon plafond. Een akoestisch plafond is dan ook ideaal om de akoestiek te verbeteren in woonkamer, keuken of andere leefruimte.

Goede akoestiek in uw woonkamer is van groot belang, maar kent tegelijkertijd een persoonlijke beleving. Wat voor de een als comfortabel wordt ervaren, geldt voor de ander als hinderlijk of minder aangenaam. Een graadje of 20 in de huiskamer is in de regel prettig; voor sommigen mag het nog een graadje warmer. Met de akoestiek in huis is het niets anders gesteld. Een ding is zeker, u wilt goed verstaanbaar zijn tijdens het eten met gezelschap, een feest of met spelende kinderen in uw woning. Akoestische problemen in uw woning, zoals hinderlijke nagalm of echo, zijn vaak eenvoudig te verhelpen en op te lossen. Voor een puur persoonlijke akoestiek in uw huiskamer heeft Pennings Akoestisch Afbouwen de meest geschikte oplossingen.

Akoestiek in uw keuken, werkkamer of elders thuis?

Uiteraard vergen ook andere ruimtes in huis een specifieke akoestiekoplossing. Denk daarbij aan uw keuken, werkkamer, de hal met stenen vloer of wellicht de grote kelderruimte. Het gaat hierbij niet om standaardoplossingen, maar om oplossingen op uw persoonlijke wensen en voorkeuren toegesneden. Dát is persoonlijk geluidscomfort. Een betere akoestiek thuis woont prettiger! Geen echo in uw werkkamer als u rustig wilt kunnen telefoneren of nagalm in uw slaapkamer, waar u natuurlijk rustig wilt kunnen slapen. Hoge hakken in de hal? Met de akoestische oplossingen van Pennings Akoestisch Afbouwen is dat geen enkel probleem meer.

Veelgestelde vragen